Категорії розділу

Актуально [123]
Виставки [32]
Заходи [46]
Видавнича діяльність [10]
рекомендаційна бібліографія, пам'ятки, бюлетені нових надходжень, огляди літератури, тощо

Форма входу

Пошук

е-підручники

Подія дня

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Календар

«  Квітень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Наше опитування

Що Ви любите читати?
Всього відповідей: 30

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0




Четвер, 25.04.2024, 03:39
Вітаю Вас Гість | RSS
БІБЛІОТЕКА ЗОШ №3 м.Славутича
Головна | Реєстрація | Вхід
Головна » 2015 » Квітень » 22 » Запобігти. Врятувати. Допомогти
13:40
Запобігти. Врятувати. Допомогти

 ЗАПОБІГТИ. ВРЯТУВАТИ. ДОПОМОГТИ

Список рекомендованої літератури до Дня цивільного захисту

  1. Безпека життєдіяльності [Текст] : навчальний посібник / за ред. В.Г. Цапка. – 2-ге вид., перероб. і доп. – Київ : Знання-Прес, 2003. – 397 с.

Перевага цього навчального посібника в тому, що головна увага авторів зосереджується на людині: людина розглядається як об’єкт, що потребує захисту в умовах навколишнього середовища. Особлива увага приділяється небезпекам, які є наслідком науково-технічної, соціальної, політичної діяльності людини, урбанізації. Наводяться практичні поради щодо захисту населення, надання першої медичної допомоги у разі аварії на транспорті, пожежі, землетрусу, хімічного чи радіаційного забруднення тощо.

  1. Гостюшин, А.В. Азбука выживания [Текст] / А.В. Гостюшин. – Москва : Знание, 1995 . – 272 с.

Цель книги – помочь читателю быстро ориентироваться и правильно действовать при авариях и катастрофах техногенного характера или в случаях природных аномалий.
Книга призвана научить читателя грамотно оценить состояние пострадавшего при аварии или катастрофе, ножевом или огнестрельном ранении, при болевом шоке, вызванном внезапно развившимся приступом болезни или бытовой травмой, и оказать доврачебную помощь.

  1. Збірник нормативних документів з безпеки життєдіяльності [Текст]. – Київ : Основа, 2007. – 944 с.

Збірник нормативно-правових документів з безпеки життєдіяльності упорядковано на допомогу керівникам навчальних закладів, посадовим особам, на яких покладено відповідальність за забезпечення здорових і нешкідливих умов навчання та праці, педагогічним працівникам, спеціалістам та іншим працівникам, які навчають або навчаються безпеки життєдіяльності (охорона життя і здоров'я, праці, пожежна, радіаційна безпека, безпека дорожнього руху, дії у надзвичайних ситуаціях тощо).

  1. Ильичев, А.А. Большая энциклопедия городского выживания [Текст] / А.А. Ильичев. – Москва : ЭКСМО-Пресс, 2000. – 576 с.

Эта книга написана как инструкция, памятка, которая дает большое количество информации о том, как выжить в разных опасных ситуациях.

  1. Лапін, В.М. Безпека життєдіяльності людини [Текст] : навчальний посібник / В.М. Лапін. – 3-тє вид., стер. – Львів : Львівський банківський коледж; Київ : Товариство «Знання», КОО, 2000. – 186 с.

У посібнику розглянуто проблеми екологічної  техногенної безпеки в умовах науково-технічного прогресу. Подано практичні поради щодо захисту населення в умовах надзвичайних ситуацій – стихійного лиха, аварії, катастрофи, екстремальних ситуацій аварійного характеру на транспорті, а також ситуацій криміногенного характеру.

Особливу увагу автор приділяє захисту населення в умовах радіаційного і хімічного забруднення у разі аварій на атомних електростанціях, хімічно небезпечних об’єктах, при застосуванні зброї масового ураження, наданню першої медичної допомоги і взаємодопомозі у разі ураження і травм.

  1. Миценко, І.М. Забезпечення життєдіяльності людини в навколишньому середовищі  [Текст] : навчальний посібник для студентів вищих навчальних закладів / І.М. Миценко. – Кіровоград : Кіровоградська районна друкарня, 1998. – 292 с.

У посібнику розглянуті питання забезпечення життя і здоров'я  людини в навколишньому середовищі, поглиблення протиріч в суспільстві та посилення небезпеки виникнення надзвичайних ситуацій, що призводять до великомасштабних технологічних катастроф та небезпечних природних явищ.

Для викладачів, студентів середніх та вищих навчальних закладів, фахівців, широкого кола читачів.

  1. Навроцька, Г.Т. Це треба знати всім [Текст] : науково-популярна книга для середнього та старшого шкільного віку / Г.Т. Навроцька. – Київ : Веселка,1987. – 112 с. іл.

Науково-популярна книжка про те, як вирости здоровим і сильним, як правильно організувати працю і відпочинок, надати першу допомогу потерпілому.

 

 

 

 

 

Категорія: Актуально | Переглядів: 579 | Додав: Наталі | Теги: Список рекомендованої літератури до | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Бібліотека ЗОШ №3 м.Славутича © 2024