Категорії розділу

Актуально [123]
Виставки [32]
Заходи [46]
Видавнича діяльність [10]
рекомендаційна бібліографія, пам'ятки, бюлетені нових надходжень, огляди літератури, тощо

Форма входу

Пошук

е-підручники

Подія дня

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Календар

«  Листопад 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Наше опитування

Що Ви любите читати?
Всього відповідей: 30

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0




П`ятниця, 29.03.2024, 02:16
Вітаю Вас Гість | RSS
БІБЛІОТЕКА ЗОШ №3 м.Славутича
Головна | Реєстрація | Вхід
Головна » 2016 » Листопад » 8 » Всеукраїнський місячних шкільних бібліотек
10:55
Всеукраїнський місячних шкільних бібліотек

У жовтні місяці у нашій школі проходив Всеукраїнський місячних шкільних бібліотек. Його гасло – «Книга і читання – важливий чинник у вихованні духовних цінностей учнів».

      Мета місячника – посилити роль шкільної бібліотеки у відродженні читання як духовної потреби дитини, популяризації книги, розвиток творчого потенціалу учнів, виховання бережливого ставлення до книг.

      Бібліотека запросила до себе на гостину усіх тих, хто любить читати і цінує книгу як духовну святиню, джерело мудрості і розуму.

      З метою поповнення фонду новою сучасною літературою на початку місяця було оголошено акцію «Подаруй бібліотеці сучасну українську книгу!» Завдяки акції фонд бібліотеки поповнився художніми дитячими творами.

          Протягом місяця  у бібліотеці діяла креативна виставка-діалог «Читати – це модно і цікаво!» На виставці була представлена література різних літературних жанрів та для різних вікових категорій. Учні із задоволенням читали книги та залишали свої відгуки.

До Дня захисника України та Дня українського козацтва у бібліотеці діяла виставка літератури «Шляхами козацької слави», на якій були представлені книги про героїчні шляхи майже трьохсотрічної історії козацької минувшини.

З 17 по21 жовтня у школі проходив тиждень Кодексу етики, честі, порядності. В рамках тижня у нашій бібліотеці діяла виставка літератури «Славутич – наш дім», яка розповіла про історію, традиції та сьогодення  нашого міста.

         З метою розвитку творчих здібностей та збереження навчальної літератури у шкільній бібліотеці проходили майстер-класи із виготовлення книжкових закладинок у техніці оригамі «Кольорові олівці». Також протягом місяця у бібліотеці діяла «Книжкова лікарня». Юні лікарі надавали першу допомогу пошкодженим книжкам та продовжили їм життя.

26 жовтня для учнів 2-х класів було проведено театралізовану екскурсію «Подорож у Книжковий дивосвіт».

Другокласників зустрічали справжні літературні герої. Барвінок зацікавив учнів своїми загадками. Старий мудрий Гном розповів про історію створення книги та нагадав правила користування книгами. Господиня Фарба надихнула учнів на створення ілюстрацій до прочитаних творів. А Незнайко дав зрозуміти, як це важливо вміти уважно читати.

Також маленькі читачі зустрілися із Зайчиком, який розповів про те, що дізнаватися про природу можна не тільки подорожуючи лісом чи галявинами, а й із книг, які живуть у шкільній бібліотеці. Добра Чарівниця запросила дітей до Оселі казок. Королева Книга надала право учням користуватися шкільною бібліотекою.

Наприкінці заходу книжкові герої допомогли дітям вибрати свої перші бібліотечні книги.

Усі  заходи цьогорічного Всеукраїнського місячника шкільних бібліотек  були цікавими і змістовними, сприяли зростанню престижності читання та залученню нових користувачів до бібліотеки.

     

Категорія: Заходи | Переглядів: 373 | Додав: Наталі | Теги: бібліотека ЗОШ № 3 м. Славутича, Всеукораїнський місячник шкільних б | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Бібліотека ЗОШ №3 м.Славутича © 2024