Категорії розділу

Актуально [123]
Виставки [32]
Заходи [46]
Видавнича діяльність [10]
рекомендаційна бібліографія, пам'ятки, бюлетені нових надходжень, огляди літератури, тощо

Форма входу

Пошук

е-підручники

Подія дня

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Календар

«  Листопад 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Наше опитування

Що Ви любите читати?
Всього відповідей: 30

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0




П`ятниця, 26.04.2024, 05:19
Вітаю Вас Гість | RSS
БІБЛІОТЕКА ЗОШ №3 м.Славутича
Головна | Реєстрація | Вхід
Головна » 2012 » Листопад » 29 » Відбувся майстер-клас «Веб-сайт шкільної бібліотеки як візитна картка та потужний інформаційно-освітній ресурс»
18:00
Відбувся майстер-клас «Веб-сайт шкільної бібліотеки як візитна картка та потужний інформаційно-освітній ресурс»
 Створення сайтів у сфері освіти стало дуже популярним і навіть набуло масового характеру. З метою підвищення професійної компетентності, вдосконалення навичок використання інформаційно-комунікаційних технологій у професійній діяльності бібліотекаря, активного використання комп’ютерних технологій для популяризації бібліотеки, бібліотечних фондів і читання та на виконання рекомендацій семінару-практикуму для методистів бібліотечних фондів районних міських методичних кабінетів, центрів від 14 червня 2012 року «Веб-сайт шкільної бібліотеки як засіб інтерактивного спілкування з користувачами» 28 листопада 2012 року в ЗОШ №2, відбувся майстер-клас «Веб-сайт шкільної бібліотеки як візитна картка та потужний інформаційно-освітній ресурс».

Учасникам заходу були презентовані сайти бібліотек закладів освіти м.Славутича, що створені на безкоштовній платформі Ucoz. Бібліотекарі отримали права Адмінітраторів на сайтах. Обговорили основні функції, які повинен виконувати сайт та пункти меню, необхідні для розкриття усіх напрямків діяльності бібліотеки. Познайомилися з роботою у візуальному редакторі конструктора сайту. Вчилися додавати новину, завантажувати зображення та відео, створювати гіперпосилання,  додавати документ у файловий менеджер, заповнювати статичну сторінку та створювати нову сторінку сайту. Отримали пам'ятки учасника майстер-класу "Наповнення сайту контентом".

По завершенню заходу учаснки зазначили, що наявність та поповнення власного сайту є одним із перспективних напрямків діяльності сучасної шкільної бібліотеки. Створення та ведення  web-сайту є безперервним процесом і вимагає постійної уваги та професійної компетенції працівників, які з ним працюють. Виходячи з цього були прийняті такі рекомендації:
  1. Продовжувати самоосвітню роботу з теми «Веб-сайт шкільної бібліотеки як візитна картка та потужний інформаційно-освітній ресурс»  (бібліотекарі, постійно)
  2. Поповнювати бібліотечні сайти цікавим контентом відповідно до меню інформаційно-освітнього ресурсу.  (бібліотекарі, постійно)
  3. Здійснювати оперативний інформаційний та методичний супровід бібліотекарів під час роботи з сайтами шляхом надання індивідуальних консультацій, проведення групових занять, майстер-класів, тощо.  (методист, за потреби)
  4. Презентувати дієвий сайт бібліотеки на заключному методичному об’єднанні. (бібліотекарі, 22.05.2013)
 Організатор майстер-класу, Іванова Я.Є., зазначила, що бібліотекар «лоцман інформаційних морів» і «навігатор у морі інформації»,  не шкодуючи таких серйозних затрат, як інтелектуальні та часові, зможе створити та поповнювати сайт не як модний гаджет, а як реальний діючий інструмент, який забезпечує якісно нову організацію інформування та освіти засобами інформаційно-комунікаційних технологій. Побажала всім удачі, натхнення  і терпіння у новій справі.

Категорія: Заходи | Переглядів: 714 | Додав: Наталі | Теги: web-сайт, ММО бібліотекарів, Іванова Я.Є. | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 1
1 Яна  
0

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Бібліотека ЗОШ №3 м.Славутича © 2024