Категорії розділу

Актуально [123]
Виставки [32]
Заходи [46]
Видавнича діяльність [10]
рекомендаційна бібліографія, пам'ятки, бюлетені нових надходжень, огляди літератури, тощо

Форма входу

Пошук

е-підручники

Подія дня

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Календар

«  Листопад 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Наше опитування

Що Ви любите читати?
Всього відповідей: 30

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0




Субота, 20.04.2024, 02:34
Вітаю Вас Гість | RSS
БІБЛІОТЕКА ЗОШ №3 м.Славутича
Головна | Реєстрація | Вхід
Головна » 2019 » Листопад » 14 » Тренінг "Психологічний комфорт бібліотекаря, профілактика емоційного та професійного вигорання"
10:24
Тренінг "Психологічний комфорт бібліотекаря, профілактика емоційного та професійного вигорання"

13 листопада 2019 року, на базі Соціально-психологічного центру міста Славутич, відбувся тренінг для слухачів Школи бібліотечного працівника з теми: «Психологічний комфорт бібліотекаря, профілактика емоційного та професійного вигорання». Заняття провів заступник директора Соціально-психологічного центру, викладач психолого-педагогічних дисциплін, практичний психолог, кандидат психологічних наук Юрій АКИМЕНКО. Учасниками заходу стали не лише бібліотекрі закладів освіти, але й колеги з Централізованої бібліотечної системи міста, педагогічні працівники.

Тренінг спрямований на профілактику стресів у професійній діяльності; виявлення причин й ознак синдрому вигорання та знаходження ефективних шляхів його подолання; допомогу учасникам тренінгу розібратися у своїх власних життєвих поглядах; сприяння у розумінні цінності та необхідності самопізнання; формування навичок психогігієни у повсякденному житті.

Юрій Федорович ознайомив учасників з такими поняттями як «стрес», «емоційне вигорання» та «синдром професійного вигорання», їх основними причинами, симптомами та ознаками. Інформував про сучасні техніки і прийоми стабілізації емоційного стану, створення умов для психологічного розвантаження та з профілактики вигорання. Надав рекомендації з розвитку корисних навичок, а саме: "Змінюйтеся! Спілкуйтеся! Вчіться!". За допомогою анкетування учасники мали змогу виявити свій рівень емоційного виснаження, а професійно підібрані завдання та вправи сприяли самоаналізу та емоційному розвантаженню.

Дуже сподобалася всім учасникам вправа «Ключ Алієва», як спосіб зняття м’язових блоків та зажимів. На питання чи вірите ви в «чудо» відповіді були різні, проте пояснення тренера не викликало жодних сумніві, що «ЧУДО» є, і ми є його частиною та чудо-творцями через (далі російською) «ЧУДОиВы»:

Чувства

Ум

Действия

Общение

Игру

Веру

Захід пройшов у дружній атмосфері. Ба більше, учасники виявили бажання відвідати цикл тематичних заходів, які запропонував тренер.

Дякуємо пану Юрію за цікаве та змістовне заняття.

За матеріалами сайту Славутицького міського методичного центру

 

 

Категорія: Заходи | Переглядів: 290 | Додав: Наталі | Теги: бібліотека ЗОШ № 3 м. Славутича, школа 3 м. Славутича | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Бібліотека ЗОШ №3 м.Славутича © 2024