Категорії розділу

Актуально [123]
Виставки [32]
Заходи [46]
Видавнича діяльність [10]
рекомендаційна бібліографія, пам'ятки, бюлетені нових надходжень, огляди літератури, тощо

Форма входу

Пошук

е-підручники

Подія дня

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Календар

«  Квітень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Наше опитування

Що Ви любите читати?
Всього відповідей: 30

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0




П`ятниця, 26.04.2024, 19:05
Вітаю Вас Гість | RSS
БІБЛІОТЕКА ЗОШ №3 м.Славутича
Головна | Реєстрація | Вхід
Головна » 2014 » Квітень » 24 » Сучасна дитяча література
14:36
Сучасна дитяча література

Шановні користувачі! 

Пропонуємо Вашій увазі перелік дитячих творів сучасних авторів.

Ці видання представлені у фонді нашої бібліотеки та користуються неабияким попитом серед маленьких читачів.







 

Сучасна дитяча проза

Анотований список літератури


1. Бусенко, О. Паперовий янгол [Текст] / О. Бусенко. – К. : Грані-Т, 2007. – 64 с. : іл. – (Серія «Сучасна дитяча проза»).

Вигадала ці історії та створила до них ілюстрації одна людина – дівчинка Яринка. Своїм пензликом вона вимальовує на аркушику дерево, а на самому вершечку – янгола. Паперового янгола. Що це за янгол? Звідки він? Як сюди потрапив? Зринає безліч запитань у Яринки, а разом з ними і нова історійка. А от про що, дізнаєшся згодом.





2. Гаврош, О. Неймовірні пригоди Івана Сили, найдужчої людини світу [Текст] / О. Гаврош ; ілюстр. І. Ключковської. — Л. : Вид-во Старого Лева, 2007. — 191 с. : ілюстр. — (Серія «Українська сила»).

У великому місті на Івана Силу – парубійка з гірського села – чекає багато карколомних пригод, випробувань і небезпек, а ще – зустрічі з вірними друзями та, звичайно, справжнє кохання. Незвичайна сила, працьовитість і добре серце ведуть його від перемоги до перемоги: від вантажника на вокзалі – до чемпіона республіки, від циркового силача у цирку пані Бухенбах – до найдужчої людини світу.




3. Лебедєва, К. Птаха корабель [Текст] / К. Лебедєва. – К. : Грані-Т, 2007. – 128 с. : іл. – (Серія «Сучасна дитяча проза»).

Трапляються пригоди, які складно пояснити, але від того вони ще більше захоплюють. Такими пригодами сповнена і наша книга.
Герої цієї незвичайної історії цікавіші і загадковіші від інших. От як Птаха Корабель. Хто він? Корабель, що ширяє у небі, чи птах, який плаває безкраїм морем? Так одразу і не пояснити. Тож відкривай швидше першу сторінку і поринай у світ загадкового.




 4. Мензатюк, Зірка. Таємниця козацької шаблі [Текст]: пригодницька повість / Зірка Мензатюк ; ілюстр. І. Ключковської. — Л. : Вид-во Старого Лева, 2006. — 158 с. : ілюстр. — (Серія «Українська сила»).

Через детективні пригоди — до історії рідного краю. На сторінках книги — захоплююча мандрівка замками України, переплетення сучасного і минулого, містики і реальності, багато пригод і гумору. Повість для молодших школярів, яка вчить не книжного, не шароварного, а щирого патріотизму, вчить розрізняти справжнє і фальшиве.





 



5. НОК про легку атлетику та Володимира Куца, Юрія Сєдих, Валерія Борзова, Сергія Бубку, Наталію Добринську [Текст]: оповідання / текст О. Мащенко. – К. : Грані - Т, 2010. – 92 с. : фотоілюстр. – (Серія «Життя видатних дітей»).

Це ще одна книжка зі «спортивної» серії видавництва «Грані-Т». І йдеться в ній про «королеву спорту» – легку атлетику.






6. Нестайко, В.З. Дивовижні пригоди в лісовій школі: Загадковий Яшка. Сонячний зайчик і Сонячний вовк [Текст] / В.З. Нестайко ; мал. В. Харченка. – Х. : ВД «Школа», 2009. – 128 с. – (Серія «Дитячий бестселер»).

Легка, життєрадісна, сповнена доброго гумору книга розповідає про веселі, дотепні пригоди зайчика, їжачка та їхніх однокласників, учнів спеціалізованої музичної лісової школи з ведмежою мовою викладання.






 


 7. Нестайко, В.З. Дивовижні пригоди в лісовій школі: Таємний агент Порча і козак Морозенко. Таємниці лісею «Кондор» [Текст] / В.З. Нестайко ; мал. В. Харченка. – Х. : ВД «Школа», 2011. – 128 с. – (Серія «Дитячий бестселер»).

Легка, життєрадісна, сповнена доброго гумору книга розповідає про веселі» дотепні пригоди зайчика, їжачка та їхніх однокласників, учнів спеціалізованої музичної лісової школи з ведмежою мовою викладання, а також про новостворений пташиний лісей.





8. Нестайко, В.З. Космонавти з нашого будинку [Текст] / В.З. Нестайко ; іл. Ю. Радіч-Демидьонок. — К. : Країна мрій, 2009. — 352 с. : іл. – (Серія «Улюблені книжки»).

До пропонованої книжки класика української дитячої літератури Всеволода Нестайка увійшли повість «Пригоди Грицька Половинки» та кілька яскравих оповідань про життя школярів, їхні веселі пригоди і справжню дружбу. Для дітей молодшого і середнього шкільного віку.






9. Нестайко, В.З. Незнайомка з країни Сонячних Зайчиків [Текст]: казкові повісті / В.З. Нестайко. — К. : Веселка, 1988. — 365 с. : іл.

Валера Костенко загадково зникає в лісі. Його друг Вася Глечик будь що має знайти друга, та у ході пошуків з’ясовується, що Васі доведеться поборотися зі Змієм Гориничем, Бабою Ягою та іншою нечистю!
Для дітей молодшого шкільного віку.





10. Нестайко, В.З. Неймовірні детективи [Текст]: кримінальні повісті / В.З. Нестайко. — К. : Український письменник, 1995. — 175 с.

Женя Кисіль і Вітасик Дорошенко, звичайні київські школярі, ніколи не думали, не гадали, що їм доведеться розплутувати загадкові злочини з присмаком містики. Проте хіба можна лишатися осторонь, коли поруч коїться неймовірний детектив? І коли допомоги потребують капітани міліції?.. Захопливі повісті відомого дитячого письменника Всеволода Нестайка запрошують юного читача приєднатися до карколомних пригод, взяти участь у розслідуванні й опинитися віч-на-віч із загадками, пояснення яких іще не знає сучасна наука.





11. Нестайко, В.З. Одиниця з обманом [Текст]: повісті й оповідання / В.З. Нестайко. — Х. : ВД «Школа», 2006. — 320 с. : іл.

За мотивами однойменної повісті Всеволода Нестайка; про цікаве і веселе шкільне життя шестикласників однієї з київських шкіл.








 


12. Нестайко, В.З. Пригода в кукурудзі [Текст]: оповідання / В.З. Нестайко ; іл. Ю. Радіч-Демидьонок. — К. : Веселка, 1986. — 63 с. : іл.

До пропонованої збірки класика української дитячої літератури Всеволода Нестайка ввійшли найкращі оповідання, які публікувалися в періодиці та включалися до збірників протягом десятків років і тільки вперше були зібрані під однією палітуркою. Переживаючи яскраві пригоди з маленькими героями оповідань, юний читач пізнаватиме світ, довідуючись, чим відрізняються правда і кривда, як залишатися оптимістом у найскладніших ситуаціях, а головне — що таке справжня дружба. Для дітей молодшого шкільного віку.





13. Нестайко, В.З. Пригоди журавлика [Текст] / В.З. Нестайко. — К. : Веселка, 1986. — 63 с. : іл.

Казкова повість про забавні пригоди журавлика, про його друзів чижика Ціві-Тівіки, горобця Чика Чикчирінського, песика на ім'я Грай, кота-хулігана Мордана, професора болотяних наук Жабуріна Жабуріновича Кваквакума, іноземку мадам Какаду і багатьох інших.






14. Нестайко, В.З. Таємниця Віті Зайчика [Текст]: повісті для середнього шкільного світу / В. З. Нестайко. – К. : Веселка, 1986. – 302 с. : іл.

До книги увійшли повісті та казки "Дивовижні події у 6-б", "Таємниця Віті Зайчика", "Пригоди Грицька Половинки", "Синє ведмежа Гришка". У цих творах ідеться про шкільне життя, про справжню дружбу, захопливі пригоди й дивовижні події, учасниками яких стають школярі. З притаманною йому майстерністю, щирістю, глибиною автор описує непрості стосунки дітей з дорослими, уміння своїх героїв знаходити вихід зі складних ситуацій. Як і завжди, у творах Всеволода Нестайка немає місця тузі, зневірі, журбі; натомість читачів приваблює гумор, самовідданість, оптимізм героїв, віра у здійснення мрій. Для дітей молодшого і середнього шкільного віку.




15. Нестайко, В. З. Тореадори з Васюківки [Текст]: трилогія про пригоди двох друзів ; нова авт. ред. з новими епізодами / В. З. Нестайко; передм. В. Нестайка ; худож. А. Василенко. – К. : А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА, 2004. – 543 с.: іл. – (Найкращий український дитячий роман).

Важко знайти в нашій літературі щось настільки веселе, талановите й дотепне, як ця неперевершена книга Всеволода Нестайка. «Тореадори з Васюківки» перекладено двадцятьма мовами і внесено до Особливо Почесного списку Андерсена як один з найвидатніших творів світової літератури для дітей.
Книга була написана у 1964-1970 роках. Пізніше (2004) роман був редактований і доповнений автором ( виданий "А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА" ).




16. Паньо, К. Сонечко для мами Лу [Текст] / К. Паньо. – К. : Грані-Т, 2008. – 152 с. : іл. – (Серія «Сучасна дитяча проза»).

У маленького Лулуки біда – захворіла мама Лу, й тепер сміливий Лулука разом з професором Ґлючкінсом вирушає на пошуки Сонечка для мами.
На них чекають надзвичайні пригоди: зустріч з невідомим створінням Фурхом, що не любить довгих слів, жахіття в Імлистому Яру, повного млиць, котрі задурюють голову й розтягують усіх на нитки. Чи вдасться друзям вибратися з туману млиць та дістати Сонечко? Читай та подорожуй разом з Лулукою.
















































 

Категорія: Актуально | Переглядів: 1431 | Додав: Наталі | Теги: анотований список, Сучасна дитяча проза, бібліотека ЗОШ № 3 м. Славутича | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Бібліотека ЗОШ №3 м.Славутича © 2024