Категорії розділу

Актуально [123]
Виставки [32]
Заходи [46]
Видавнича діяльність [10]
рекомендаційна бібліографія, пам'ятки, бюлетені нових надходжень, огляди літератури, тощо

Форма входу

Пошук

е-підручники

Подія дня

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Календар

«  Квітень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Наше опитування

Що Ви любите читати?
Всього відповідей: 30

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0




Середа, 08.05.2024, 22:00
Вітаю Вас Гість | RSS
БІБЛІОТЕКА ЗОШ №3 м.Славутича
Головна | Реєстрація | Вхід
Головна » 2013 » Квітень » 10 » Місячник книги «Від книги до світла, до знань, до життя»
14:19
Місячник книги «Від книги до світла, до знань, до життя»
Щороку місяць березень ми присвячуємо книзі – прекрасній скарбниці людської мудрості. В цьому навчальному році він пройшов під гаслом «Дитина читає – Україна процвітає!» Цей захід було створено з метою заохочення дітей до читання  книг, в час коли інтенсивний та швидкий розвиток інформаційних технологій, комп’ютеризації, Інтернету набувають все більшої популярності. Та ніщо не може замінити спілкування дитини зі справжньою книгою. 

   У рамках місячника книги були проведені тематичні тижні: «Хвала жінкам, що славлять Україну», «Є книги, незаслужено забуті; нема жодної, яку б незаслужено пам'ятали», Тиждень шкільного підручника, Всеукраїнський тиждень дитячої та юнацької книги.

 Перший тиждень з 04.03. по 08.03.2013 проходив від гаслом «Хвала жінкам, що славлять Україну». В бібліотеці діяла виставка літератури, присвячена жінкам, які прославляли нашу рідну землю, були взірцями жіночності та знаменитими історичними постатями.  


 Другий тиждень з 11.03. по 15.03.2013 проходив від гаслом «Є книги, незаслужено забуті; нема жодної, яку б незаслужено пам'ятали». В рамках тижня в бібліотеці була оформлена тематична поличка «Книги-ювіляри 2013 року».


До Шевченківських днів вчителі української мови та літератури підготували і провели усний журнал «Шануємо Т.Г. Шевченка».

 

З 18.03. по 22.03.2013 був проведений Тиждень шкільного підручника. Протягом тижня відбулися заходи, спрямовані на формування навичок раціонального читання, вміння працювати з джерелами навчальної літератури. Так, у класах були проведені виховні години: «Хто багато читає, той багато знає», «Що ми читаємо?», «Історія однієї книги», «Моя домашня бібліотека», «Бережне ставлення до книги та повага до людей, що її створюють», «Виклик сучасності: електронний підручник», «Життя книги – збереження наших лісів» та інші.
Також були проведені рейди «Як живеш, підручнику?» Бібліотекарі перевірили стан збереження навчальної літератури учнями та провели бесіди про бережливе ставлення до шкільних підручників.

Слід відмітити учениць 5-А класу Дідовець Анну та Мишко Дарину, які допомагали проводити бібліотечні заходи. Бібліотечні активісти підготували і проведи для учнів 2-х класів захід «Книжковий дивосвіт», під час якого другокласники познайомилися з історією створення книги та елементами сучасної книги. Також дівчатка випустили стінгазету до місячника книги «Світ книжок», організовували «Книжкові лікарні».

 

Вже стало традицією проводити День ерудита. 
Метою цього заходу є:
• розвивати пізнавальні інтереси учнів,
• нетрадиційними бібліотечними засобами залучати учнів до читання,
• популяризувати дитячі періодичні видання та книги.

Напередодні бібліотекарі підготували цікаві запитання та різноманітні призи. Кожний, хто завітав в цей день у шкільну бібліотеку, мав можливість перевірити свою ерудицію, відповівши на одне із запитань, і за правильну відповідь отримати приз.

 


Окрім масових заходів, бесід, лекцій у рамках місячника були оформлені книжкові виставки, полички, буклети. Так, до 199 річчя з Дня народження Т.Г. Шевченка у бібліотеці діяла виставка літератури «Шанує Тараса велика родина». Для учнів молодшого шкільного віку бібліотекар оформила  пам’ятку «Твої помічники у виборі книги».


"Творчості крила подарувала нам книга” - так називався конкурс на кращу книгу-саморобку, кращий малюнок до улюбленої книги, та кращу книжкову закладинку. Учні виготовили дуже оригінальні книжечки, закладинки, намалювали чудові малюнки до улюблених творів. Всі, хто взяв участь у конкурсі, були нагороджені дипломами. 

 


Завершився місячник книги «Святом казки», яке підготували і провели вчителі початкової школи разом зі своїми учнями. На свято завітали учні зі своїми батьками, вчителі та гості. Цікавою, кумедною та захоплюючою була гра казкових персонажів. Усі поринули в атмосферу чарівної Казки.

   


Весело й грайливо закінчилося свято, але не закінчується зустріч з книгою, адже, зустріч з книгою завжди цікава, захоплююча і неповторна!

Фотоальбом "Свято казки"


Підготувала завідувач бібліотеки 
Н.М. Примаченко

Категорія: Заходи | Переглядів: 1605 | Додав: Наталі | Теги: свято казки, бібліотека Славутицької ЗОШ № 3, Місячник книги | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Бібліотека ЗОШ №3 м.Славутича © 2024