Категорії розділу

Актуально [123]
Виставки [32]
Заходи [46]
Видавнича діяльність [10]
рекомендаційна бібліографія, пам'ятки, бюлетені нових надходжень, огляди літератури, тощо

Форма входу

Пошук

е-підручники

Подія дня

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Календар

«  Листопад 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Наше опитування

Що Ви любите читати?
Всього відповідей: 30

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0




П`ятниця, 19.04.2024, 21:35
Вітаю Вас Гість | RSS
БІБЛІОТЕКА ЗОШ №3 м.Славутича
Головна | Реєстрація | Вхід
Головна » 2013 » Листопад » 29 » 29 листопада - Всесвітній день інформації
12:22
29 листопада - Всесвітній день інформації
Сьогодні світом рухає інформація. Це можуть бути будь-які відомості, які передаються між людьми всілякими способами: усним, письмовим, візуальним та іншими. Всесвітній день інформації був ініційований Міжнародною академією інформатизації, щоб вказати на всю важливість передачі інформації в сучасному суспільстві.
Сьогодні цей процес помітно прискорився, оскільки 20 століття принесло людині безліч нових технологій, за допомогою яких транслювати інформацію можна в онлайн-режимі в дуже великих обсягах і буквально в будь-яку точку планети та навіть за її межі.
Інформація завжди відігравала у житті людства дуже важливу роль. А з середини XX століття, внаслідок соціального прогресу і бурхливого розвитку науки і техніки, роль інформації невимірно збільшилася. Наразі світовою тенденцією стала модернізація телемовлення за допомогою переходу на цифрові технології, розвиток високошвидкісного Інтернету і мобільного зв’язку.

Інформація – мало не головна цінність у сучасному світі. Всі знають знамениту фразу: «Хто володіє інформацією – той володіє світом». До того ж, її кількість з кожним днем збільшується. Цифрове майбутнє, про яке раніше і подумати не могли, стає звичним цифровим сьогоденням. Відбувається лавиноподібне наростання маси всілякої інформації, що отримало назву «Інформаційного вибуху». Останнім часом психологи заговорили про те, що невміння користуватися інформаційними технологіями контролювати якість і обсяг отримуваної інформації призводить до так званого «інформаційного стресу», що може мати як соціальні наслідки, так і проблеми із здоров’ям. І про це важливо пам’ятати.

Мені здається, що про сучасний світ дуже важливо зрозуміти одну річ: велике розмаїття інформації не гарантує її достовірності»
— Річард Гір
«Як правило, найбільшого успіху досягає той, хто володіє кращою інформацією»
— Бенджамін Дізраелі
 «Таємна інформація — це майже завжди джерело великого статку та результат публічного скандалу»
— Оскар Уайльд
Категорія: Актуально | Переглядів: 561 | Додав: Наталі | Теги: бібліотека ЗОШ № 3 м. Славутича, Всесвітній день інформації | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Бібліотека ЗОШ №3 м.Славутича © 2024