Категорії розділу

Актуально [123]
Виставки [32]
Заходи [46]
Видавнича діяльність [10]
рекомендаційна бібліографія, пам'ятки, бюлетені нових надходжень, огляди літератури, тощо

Форма входу

Пошук

е-підручники

Подія дня

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Календар

«  Листопад 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Наше опитування

Що Ви любите читати?
Всього відповідей: 30

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0




Четвер, 18.04.2024, 04:45
Вітаю Вас Гість | RSS
БІБЛІОТЕКА ЗОШ №3 м.Славутича
Головна | Реєстрація | Вхід
Головна » 2015 » Листопад » 13 » 16 листопада - Міжнародний день толерантності
16:19
16 листопада - Міжнародний день толерантності

 Міжнародний день толерантності відзначається 16 листопада в усьому світі. Його запровадили у 1995 за рішенням ЮНЕСКО. Саме цього дня ухвалили Декларацію принципів терпимості, у якій йдеться про рівність усіх людей, незалежно від їхнього віросповідання, етнічної належності чи кольору шкіри. Ці принципи закріпили у Загальній декларації прав людини, що проголошує неприйняття усіх форм дискримінації, недопущення геноциду і покарання за нього.

У різних культурах поняття толерантності неоднозначне. Воно залежить від історичного досвіду народів: в англійській мові толерантність – це готовність і здатність без протесту сприймати особистість або річ; у французькій – повага до свободи іншого, його думок, поведінки, політичних і релігійних поглядів; у китайській бути толерантним – це припускати, виявляти великодушність щодо інших; в арабській толерантність – це пробачення, поблажливість, милосердя, м’якість, співчуття, терпіння; у персидській – терпіння, витривалість, готовність до примирення.

В українській мові існують два слова з подібним значенням: «толерантність» і «терпимість». Частіше вживається слово «терпимість». Воно означає здатність, уміння миритися з іншою думкою, бути поблажливим до вчинків інших людей.

Останнім часом поняття «толерантність» стало міжнародним терміном. Воно має особливий зміст, в основі якого – загальне значення цього слова в будь -якій мові Землі. Відображає сприйняття єдності людства, взаємозв’язку та залежності всіх від кожного й кожного від усіх, а також складається з поваги прав іншого й з утримання від того, щоб завдати шкоди іншому. Адже шкода, якої людина завдає іншим, є шкодою для всіх і для неї самої. У сучасному світі толерантність має бути моделлю взаємовідносин людей, народів, країн.

Шановні користувачі бібліотеки!

У нашій бібліотеці діє тематична поличка «Толерантність у собі й до себе», яка ознайомить Вас із творами про добро, справедливість, взаємоповагу, милосердя та дружбу. 

  

Категорія: Актуально | Переглядів: 410 | Додав: Наталі | Теги: бібілотека ЗОШ № 3 м. Славутича, Міжнародний день толерантності | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Бібліотека ЗОШ №3 м.Славутича © 2024