Категорії розділу

Актуально [123]
Виставки [32]
Заходи [46]
Видавнича діяльність [10]
рекомендаційна бібліографія, пам'ятки, бюлетені нових надходжень, огляди літератури, тощо

Форма входу

Пошук

е-підручники

Подія дня

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Календар

«  Листопад 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Наше опитування

Що Ви любите читати?
Всього відповідей: 30

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0




Субота, 20.04.2024, 16:24
Вітаю Вас Гість | RSS
БІБЛІОТЕКА ЗОШ №3 м.Славутича
Головна | Реєстрація | Вхід
Головна » 2018 » Листопад » 7 » Шкільна бібліотека – центр творчого розвитку дитини
16:11
Шкільна бібліотека – центр творчого розвитку дитини

«Шкільна бібліотека – центр творчого розвитку дитини» під таким гаслом у жовтні відбувся Всеукраїнський місячник шкільних бібліотек. Віт був присвячений видатному українському педагогу-гуманісту, вченому зі світовим ім’ям В. О. Сухомлинському, якому у 2018 році виповнилося 100 років від дня  народження.

В. О. Сухомлинський приділяв велику увагу творчому розвитку кожної дитини, спираючись на загальнолюдські, громадянські цінності, дбав про забезпечення фізичного, морально-духовного, культурного формування особистості.

Залучаючи дитину до читання, наша бібліотека не тільки відкриває шляхи до важливих джерел інформації, але й сприяє творчій самореалізації особистості. Саме творчість є найважливішою складовою успішної, всебічно розвиненої особистості, тому головною метою діяльності нашої бібліотеки є створення умов для розвитку дитини, її духовного зростання та творчої самореалізації засобами книги.

Протягом місяця у бібліотеці діяли книжкові полички: «Креативні ідеї для творчості», «Від книжки до творчості», «Руками створена краса». Нашим користувачам дуже подобаються майстер-класи із виготовлення книжкових закладинок. На таких заняттях діти вчаться робити корисні і незвичайні закладки для своїх книг. У жовтні було проведено чотири такі заняття.

Шкільною бібліотекою була оголошена акція «Подаруй книгу бібліотеці!» Завдяки цій акції бібліотечний фонд постійно поповнюється прекрасними книжками. Також наша бібліотека отримала чудовий подарунок від видавництва «Грані-Т» та науково-педагогічної бібліотеки імені Василя Сухомлинського – набір дитячих книг.

Вчителі початкової школи організували з учнями уроки доброти, бесіди, заочні екскурсії за творами Василя Сухомлинського. У 5-А класі відбулася відеоекскурсія до музею В. Сухомлинського, яку підготувала і провела вчитель української літератури Купрієнко Т.В.

Наприкінці жовтня відбулася театралізована екскурсія для учнів 2-х класів – «Подорож у книжковий дивосвіт». Другокласників зустрічали справжні літературні герої. Барвінок зацікавив учнів своїми загадками. Старий мудрий Гном розповів про історію створення книги та нагадав правила користування книгами. Господиня Фарба надихнула учнів на створення ілюстрацій до прочитаних творів. А Незнайко дав зрозуміти, як це важливо вміти уважно читати.

Також маленькі читачі зустрілися із Зайчиком, який розповів про те, що дізнаватися про природу можна не тільки подорожуючи лісом чи галявинами, а й із книг, які живуть у шкільній бібліотеці. Добра Чарівниця запросила дітей до Оселі казок. Королева Книга надала право учням користуватися шкільною бібліотекою.

Наприкінці заходу книжкові герої допомогли дітям вибрати свої перші бібліотечні книги.

Захід підготувала і провела завідувач бібліотеки Примаченко Наталія Миколаївна разом із своїми помічниками – бібліотечними активістами.

Усі заходи, які були проведені в рамках Місячника книги, сприяли активізації творчої діяльності дітей, їх духовному та емоційному збагаченню.

              

      

 

Категорія: Актуально | Переглядів: 304 | Додав: Наталі | Теги: Місячник книги, бібліотека ЗОШ 3 м.Славутича, школа 3 Славутича | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Бібліотека ЗОШ №3 м.Славутича © 2024